Begeleiding

Begeleiding bij Instituut Dalsteyn
  • Particulier & kleinschalig onderwijs
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Gemotiveerde medescholieren
  • Voor leerlingen met ambitie
Aanmelden open dag

Ambitie en wilskracht

Komt uw kind op onze school, dan kijken we verder dan het schooladvies. We weten dat er op basisscholen allerlei labels worden uitgedeeld aan kinderen: HDAD, PDDNOS, dyslexie, noem maar op. Wat we ook weten, is dat kinderen minder presteren als ze zich onprettig voelen. Of als ze niet weten waarom ze iets moeten doen. Op Dalsteyn staan we anders in de wedstrijd. Ambitie en wilskracht vinden we belangrijker. Kinderen leren bij ons te denken in kansen en oplossingen

Begeleiding

Geen enkele jongere is hetzelfde. Onze begeleiding is daarop afgestemd. Naast de lessen in kleine groepen is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Op Dalsteyn houden we rekening met uw kind. Echter: we pamperen niet!

We pamperen niet

Kinderen die in zichzelf leren geloven en ontdekken dat doorbijten loont, maken flinke stappen. We vinden aandacht belangrijk. Iets dat iedereen fijn vindt. Echter, te veel individuele aandacht – pamperen – maakt kinderen niet sterker, maar juist zwakker.
Op Dalsteyn leren kinderen belangrijke skills: doelen stellen, teamwork, verantwoordelijkheid nemen en doorzetten. De studie- en leerlingbegeleider coacht ze daarbij.

10 spelregels

We hanteren op Dalsteyn 10 spelregels die de structuur versterken en leerlingen houvast bieden bij het ontwikkelen van discipline. In het kort komen de regels erop neer dat een afspraak een afspraak is, leerlingen op tijd in de les zitten, op donderdag strak in pak verschijnen en beseffen dat een deadline een deadline is.

17 regels voor succes

Om onze leerlingen een positieve mindset aan te leren, werken we met de 17 succesregels van Napoleon Hill. Deze onderzoeker heeft meer dan 50 jaar succes bestudeerd. Het viel hem op dat succesvolle mensen veel overeenkomsten laten zien in hun denken en doen. Dit patroon heeft hij in 17 regels beschreven

Aanvullende coaching

Het kan zijn dat uw zoon of dochter ondersteuning nodig heeft. De ene leerling heeft bijvoorbeeld meer uitleg nodig in wiskunde, geschiedenis of economie. Een andere heeft juist meer uitdaging nodig met verdiepende lessen. Weer een ander heeft bijsturing nodig om aan te haken in de groep. Of een leerling heeft coaching nodig bij het spreken in het openbaar. Zo zorgen we ervoor dat een leerling die moeilijker meekomt op de rails blijft en iemand die meer uitdaging nodig heeft, uitgedaagd wordt.

Het belang van weerbaarheid

De ontwikkeling die 13- tot 18-jarigen doormaken, is deels bepalend voor de rest van hun toekomst. En laten we eerlijk zijn: die toekomst is best verwarrend. Iedereen roept maar wat tegenwoordig. Vooral op social media, waar je berichten bijna niet van echt of nep kunt onderscheiden. Wat kun je nog geloven? Dat vraagt om weerbaarheid. ‘WE DON’T TURN BACK. WE LEAVE NO ONE BEHIND. WE PULL EACH OTHER UP!’

Instituut Dalsteyn, een kleinschalige kwaliteitsschool

Kleinschaligheid, focus, een uitdagend curriculum waarmee je als persoon groeit, duidelijke regels en enorme passie zijn volgens ons de voorwaarden voor kwaliteitsonderwijs. Goed onderwijs gaat verder dan examen doen in 6 of 7 vakken. Goed onderwijs gaat over groei en ontwikkeling van jongeren. Wij volgen de stappen die onze leerlingen zetten nauwgezet. Ook betrekken wij u als ouder intensief bij de reis die uw kind op Instituut Dalsteyn aflegt.

Persoonlijke ontwikkeling

Vmbo, Havo & VWO

Group 2

Voor leerlingen met ambitie

landelijk studeren

Particulier & kleinschalig onderwijs

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.