Ambitie en wilskracht
Komt uw kind op onze school, dan kijken we verder dan het schooladvies. We weten dat er op basisscholen allerlei labels worden uitgedeeld aan kinderen: HDAD, PDDNOS, dyslexie, noem maar op. Wat we ook weten, is dat kinderen minder presteren als ze zich onprettig voelen. Of als ze niet weten waarom ze iets moeten doen. Op Dalsteyn staan we anders in de wedstrijd. Ambitie en wilskracht vinden we belangrijker. Kinderen leren bij ons te denken in kansen en oplossingen
Begeleiding
Geen enkele jongere is hetzelfde. Onze begeleiding is daarop afgestemd. Naast de lessen in kleine groepen is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Op Dalsteyn houden we rekening met uw kind. Echter: we pamperen niet!
We pamperen niet
Kinderen die in zichzelf leren geloven en ontdekken dat doorbijten loont, maken flinke stappen. We vinden aandacht belangrijk. Iets dat iedereen fijn vindt. Echter, te veel individuele aandacht – pamperen – maakt kinderen niet sterker, maar juist zwakker.
Op Dalsteyn leren kinderen belangrijke skills: doelen stellen, teamwork, verantwoordelijkheid nemen en doorzetten. De studie- en leerlingbegeleider coacht ze daarbij.
10 spelregels
We hanteren op Dalsteyn 10 spelregels die de structuur versterken en leerlingen houvast bieden bij het ontwikkelen van discipline. In het kort komen de regels erop neer dat een afspraak een afspraak is, leerlingen op tijd in de les zitten, op donderdag strak in pak verschijnen en beseffen dat een deadline een deadline is.
17 regels voor succes
Om onze leerlingen een positieve mindset aan te leren, werken we met de 17 succesregels van Napoleon Hill. Deze onderzoeker heeft meer dan 50 jaar succes bestudeerd. Het viel hem op dat succesvolle mensen veel overeenkomsten laten zien in hun denken en doen. Dit patroon heeft hij in 17 regels beschreven
Aanvullende coaching
Het kan zijn dat uw zoon of dochter ondersteuning nodig heeft. De ene leerling heeft bijvoorbeeld meer uitleg nodig in wiskunde, geschiedenis of economie. Een andere heeft juist meer uitdaging nodig met verdiepende lessen. Weer een ander heeft bijsturing nodig om aan te haken in de groep. Of een leerling heeft coaching nodig bij het spreken in het openbaar. Zo zorgen we ervoor dat een leerling die moeilijker meekomt op de rails blijft en iemand die meer uitdaging nodig heeft, uitgedaagd wordt.
Het belang van weerbaarheid
De ontwikkeling die 13- tot 18-jarigen doormaken, is deels bepalend voor de rest van hun toekomst. En laten we eerlijk zijn: die toekomst is best verwarrend. Iedereen roept maar wat tegenwoordig. Vooral op social media, waar je berichten bijna niet van echt of nep kunt onderscheiden. Wat kun je nog geloven? Dat vraagt om weerbaarheid. ‘WE DON’T TURN BACK. WE LEAVE NO ONE BEHIND. WE PULL EACH OTHER UP!’