Erkend diploma

INSTITUUT DALSTEYN
  • Particulier & kleinschalig onderwijs
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Gemotiveerde medescholieren
  • Voor leerlingen met ambitie
Aanmelden open dag

Dalsteyn-diploma: een plus diploma

Op Dalsteyn sluiten de leerlingen hun opleiding af met een staatsexamen, naast examens in de typische Dalsteyn-vakken. Het staatsexamen en het Dalsteyn-examen vormen samen het felbegeerde Dalsteyn-diploma.

Staatsexamen

In Nederland kennen we naast de gebruikelijke schoolexamens – tussentoetsen gedurende het jaar en een schriftelijk examen in mei – het staatsexamen. De schriftelijke examenmomenten vinden plaats in mei en de mondelinge examens in juli. We hebben dus een ongeveer een maand extra om ons voor te bereiden.

Waarom werkt Dalsteyn met staatsexamens?

Het staatsexamen heeft een hoge status en wordt afgenomen door externe deskundigen. Deze vorm van examinering vraagt meer van de ontwikkeling van leerlingen, hun spreekvaardigheid, algemene ontwikkeling en discipline. De leerstof voor het staatsexamen is uitgebreider en uitdagender. Daarom past deze vorm van examinering beter bij hoe wij opleiden.

Instituut Dalsteyn, een kleinschalige kwaliteitsschool

Kleinschaligheid, focus, een uitdagend curriculum waarmee je als persoon groeit, duidelijke regels en enorme passie zijn volgens ons de voorwaarden voor kwaliteitsonderwijs. Goed onderwijs gaat verder dan examen doen in 6 of 7 vakken. Goed onderwijs gaat over groei en ontwikkeling van jongeren. Wij volgen de stappen die onze leerlingen zetten nauwgezet. Ook betrekken wij u als ouder intensief bij de reis die uw kind op Instituut Dalsteyn aflegt.

Persoonlijke ontwikkeling

Vmbo, Havo & VWO

Group 2

Voor leerlingen met ambitie

landelijk studeren

Particulier & kleinschalig onderwijs

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.