Onderwijs

Opleidingen van EuroCollege
 • Erkende onderwijs richtingen
 • Meer dan alleen een diploma!
 • Focus op mindset, discipline en succes
 • Versneld, intensief & kleinschalig
Aanmelden open dag

Waarom naar school?

Het lijkt erop dat tegenwoordig het Nederlandse onderwijssysteem niet voor eenieder even uitdagend is. Scholen lijken vooral bezig met de vraag: wat is de kortste weg naar een papiertje”, dan de vraag “hoe haal ik het maximale uit mijn leerlingen en wel zo dat zij zelfbewust, doelgericht en goed voorbereid aan hun toekomst kunnen bouwen. Intussen verlaten steeds meer leerlingen de middelbare school zonder doel, zonder passie en zonder motivatie. (hier link met ****)

Stel uw kind heeft ambitie, wil leren en zich ontwikkelen tot een stevige afgestudeerde middelbare scholier die vervolgens doelbewust een vervolgstudie oppakt.

U begrijpt dat een mens meer is dan een consument, dat het belangrijk is dat uw kind groeit en zich ontwikkelt.  U begrijpt dat een middelbare school het fundament vormt voor de toekomst van uw zoon of dochter. Hoe steviger gesmeed hoe stabieler je erop kunt staan en bouwen.  U  begrijpt dat net als in de sport regels en discipline de basis voor winnen vormen.

Welke school past dan bij uw zoon of dochter?

Een leerling presteert goed als hij of zij weet waarom je naar school gaat. Daarom investeren wij veel in het ontwikkelen van ambitie.  Uiteraard zijn kinderen verschillend en zal de aandacht en begeleiding die we bieden daarop afgestemd zijn.  We werken in kleine klassen, met zeer ervaren docenten binnen een duidelijke structuur met een uitdagend programma.

Extra individuele begeleiding

Wij begrijpen dat uw kind structuur, discipline en begeleiding nodig heeft om te kunnen groeien. Om die reden nemen we begeleiden en coachen serieus. Naast de lessen in kleine groepjes van maximaal 12 leerlingen is er natuurlijk ruimte voor individuele begeleiding van de leerlingen. 

Instituut Dalsteyn biedt maatwerk, waarbij o.a. het leertempo kan worden vertraagd of versneld. Wij vinden het belangrijk dat uw kind een positieve mindset ontwikkelt, doelen leert stellen en ontdekt dat waar een wil is een weg opent. De ontwikkeling van zelfdiscipline neemt daarin een belangrijke plaats in.

Groeien is leuk

Wij weten uit ervaring dat kinderen blij worden als ze merken dat ze zich ontwikkelen, leren en groeien. Het tegendeel is ook waar. De methode “Dalsteyn” is velen jaren toegepast op EuroCollege met opmerkelijke resultaten. De studenten van EuroCollege worden zelfbewust, sterk en aanpakkers.  

Leuke dingen doen!

We besteden ook de nodige aandacht aan fysieke ontwikkeling. Iedere week is er een sportochtend. Leerlingen van Instituut Dalsteyn worden getraind in Krav Maga, een zelfverdedigingssport. 

In de zomer bestaat de mogelijkheid om of een maand on trail te gaan in de onbewoonbare delen van bijv. Noord-Zweden of Chili via de Nols-organisatie (Nols.edu). Je trekt dan met een groepje van ca 8 leeftijdgenoten dwars door de wildernis. Je leert samenwerken, overleven en grenzen verleggen.

Voor degenen die in de zomer ook nog een maand aan hun Engels bestaat de mogelijkheid omdat in Oxford te doen.

Daarnaast neem je deel aan het jaarlijkse etiquette diner.  Tevens organiseren we jaarlijks een chique Gala.

Waarom staatsexamen?

Op Instituut Dalsteyn sluiten de leerlingen hun opleiding af o.a. middels het staatsexamen. In Nederland kennen we naast de gebruikelijke schoolexamens – met tussentoetsen gedurende het jaar en een schriftelijk examen in met – ook het staatsexamen. De examenmomenten vinden plaats in mei middels het schriftelijk examen en een mondeling in juni/juli. Deze laatste vorm van examinering vraagt meer van de communicatieve vaardigheden van de leerlingen, hun spreekvaardigheden, algemene ontwikkeling en discipline. De leerstof voor het staatsexamen is ook uitgebreider en uitdagender. Om die redenen past die vorm van examinering beter bij hoe Instituut Dalsteyn opleidt.

Het staatsexamen en de Dalsteyn-examen leveren uiteindelijk het diploma op.

Een goede basis voor het leven

Onze leerlingen worden niet alleen gestimuleerd om te slagen, maar ook om zich te ontwikkelen tot stevige en ambitieuze jongeren. Mentaliteit en mindset zijn zoals u als ouder weet bepalend voor je welslagen in de maatschappij, zowel privé als economisch. Op Dalsteyn volgen de leerlingen uitdagend onderwijs met een nadruk op algemene ontwikkeling, leadership en ondernemend denken. Leerlingen gaan zelfverzekerd het examenjaar in en profiteren hun verdere leven van onze aanpak.

Bovenbouw

Uw kind kan ook instromen vanaf het 3e jaar. Wij bieden HAVO en VWO aan.

Je kiest net als op andere scholen een profiel (schema in voegen httpsss://duo.nl/images/vakkenschema-havo.pdf ) Daarnaast volg je de volgende verplichte vakken en onderdelen:

 1. Essentials of Succes ( mindset)
 2. Ondernemen
 3. Junior project
 4. Verdiepingslijst(en) (aanvullend op de leeslijsten Ne, En, Fr, Du etc.)
 5. Sport (vecht)

EuroCollege Lyceum onderwijsrichtingen

Persoonlijke ontwikkeling

Vmbo, Havo & VWO

Group 2

Voor leerlingen met ambitie

landelijk studeren

Particulier & kleinschalig onderwijs

Waarom studeren bij EuroCollege?

Wij stomen je klaar voor het bedrijfsleven. Daarom pakken we het bij EuroCollege anders aan. Onze mbo- en hbo-opleidingen staan dichtbij de praktijk. Je werkt aan échte projecten voor echte opdrachtgevers en je docenten zijn ondernemers uit het bedrijfsleven. Met duidelijke regels en structuur werken we aan je motivatie en discipline.

 • Kleinschalig onderwijs
 • Échte opdrachtgevers, projecten & evenementen
 • Gemotiveerde medestudenten
 • Duidelijke regels & structuur
 • Versneld MBO en HBO

Open dagen Download brochure

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.