VMBO

Particulier VMBO bij Instituut Dalsteyn is meer dan een diploma. Wij leren onze leerlingen verder kijken dan een volgende toets. Wij leren ze dromen, durven. Lees alles over deze unieke VMBO opleiding.

Opleidingen van Dalsteyn
  • Kleinschalig particulier onderwijs
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Gemotiveerde medescholieren
  • Voor leerlingen met ambitie
Pascal Rietman
Docent Instituut Dalsteyn
Aanmelden adviesgesprek

VMBO bij Instituut Dalsteyn

Voor VMBO leerlingen met ambitie.  Kleinschalig particulier onderwijs met accent op persoonlijke ontwikkeling. Naast de reguliere VMBO vakken leren we onze leerlingen onafhankelijk denken, samenwerken en ontwikkelen we een ondernemende mindset. Ontdek dat discipline en wilskracht jou als leerling sterker maken. Op Dalsteyn gaat het niet alleen om leren, maar vinden we plezier ook belangrijk.

Particuliere VMBO opleiding

Onze particuliere VMBO opleiding biedt naast het reguliere VMBO programma veel ruimte voor persoonlijke groei, algemene ontwikkeling en teamwork. Wij geloven dat leerlingen gebaat zijn bij structuur en discipline. Wij dagen leerlingen uit en leren ze dat hard werken loont. Naast de bekende reguliere examenvakken krijgen onze leerlingen verdiepingsvakken en succesvakken. Deze vormen samen ons unieke curriculum.

  • Examenvakken: Wiskunde, Nederlands, Engels, Geschiedenis, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie etc. 
  • Verdiepingsvakken: Leiderschap, argumenteren, algemene ontwikkeling o.a. internationale relaties, etiquette e.a.
  • Succesvakken: Doelen stellen, werken, samenwerken, positieve mindset, ondernemerschap.

Intensieve begeleiding

Uw kind staat er nooit alleen voor. De studie- en leerlingenbegeleider volgt de leerlingen en stuurt daar waar nodig bij. Doordat de leerlingen intensief begeleid worden in de onderbouw, worden ze optimaal voorbereid op hun examenjaar. Ieder vak wordt gegeven door een vakbekwame en gemotiveerde docent die elke les begint met een heldere uitleg van de leerstof, waar nodig gedifferentieerd per leerling. Alle toetsen worden vrijwel direct nagekeken en besproken. Zo weet elke leerling altijd hoe hij of zij ervoor staat. En zo weet de docent hoe hij of zij de leerling het beste kan helpen.

Eindexamen en diploma

De leerlingen sluiten hun opleiding af met een door de overheid erkend vmbo-diploma. De leerstof  en aanpak voor dit examen is uitgebreider en uitdagender dan de gebruikelijke schoolexamens. Deze vorm vraagt meer van de ontwikkeling van leerlingen, van hun spreekvaardigheid, hun algemene ontwikkeling en discipline.

Op Dalsteyn sluiten de leerlingen hun opleiding af met een staatsexamen, naast examens in de typische Dalsteyn-vakken. Het staatsexamen en het Dalsteyn-examen vormen samen het felbegeerde Dalsteyn-diploma. Met het Dalsteyn diploma op zak kan uw kind een een MBO-opleiding volgen, of doorstromen naar de HAVO.

Voor wie?

Voor leerlingen met ambitie, die meer uit zichzelf willen halen. Wij leiden op vanaf het tweede leerjaar. Lees hier of uw kind past bij Instituut Dalsteyn.

Studiekosten & investering

Een particuliere opleiding vraagt een hogere investering dan regulier middelbaar onderwijs. Dat is nodig om ons curriculum in deze vorm aan te bieden en helpt ons de beste docenten te binden. De kosten bedragen per leerling € 24.000 euro per jaar in de onderbouw en € 28.000 euro per jaar voor de bovenbouw.

Aanmelden?

U wilt uw kind aanmelden voor Instituut Dalsteyn? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken wij of Instituut Dalsteyn en onze aanpak aansluiten bij de wensen en verwachtingen voor uw kind.

Meer weten?

In de brochure leest u meer over onze aanpak en ons bijzondere curriculum. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, of bezoek een open dag.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Vmbo, Havo & VWO

Group 2

Voor leerlingen met ambitie

landelijk studeren

Particulier & kleinschalig onderwijs

Instituut Dalsteyn, een kleinschalige kwaliteitsschool

Kleinschaligheid, focus, een uitdagend curriculum waarmee je als persoon groeit, duidelijke regels en enorme passie zijn volgens ons de voorwaarden voor kwaliteitsonderwijs. Goed onderwijs gaat verder dan examen doen in 6 of 7 vakken. Goed onderwijs gaat over groei en ontwikkeling van jongeren. Wij volgen de stappen die onze leerlingen zetten nauwgezet. Ook betrekken wij u als ouder intensief bij de reis die uw kind op Instituut Dalsteyn aflegt.

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.