De aanpak van Dalsteyn
In het reguliere onderwijs word je als leerling steeds jonger verantwoordelijk gemaakt voor je eigen leerproces. De docent die ooit voor de klas stond, verdwijnt. Leerling gaan na – een korte instructie door de docent of een PowerPoint-presentatie – zélf aan de slag. De docent doceert nauwelijks meer. Dat vinden wij opmerkelijk. Het is immers niet aan uw zoon of dochter om het wiel uit te vinden. Kinderen moeten leren van een docent die inspireert, enthousiasmeert en de lat hoog legt. Dát is de aanpak van Dalsteyn.
Regelmaat en houvast
Leerlingen zijn gebaat bij structuur, regelmaat en klassikaal les in kleine groepen. We dagen onze leerlingen uit en laten ze ervaren dat je met doorbijten succes boekt. Dat geeft energie en doet je groeien. No pain, no gain!
Uw kind staat er niet alleen voor
Heeft een leerling moeite met een vak, dan is het mogelijk om steunlessen te volgen. Deze kunnen gaan over puur leren leren of nog eens de stof doornemen. Via de succeslessen ontdekken de leerlingen hoe ze zelf hindernissen kunnen oplossen. Onze 17 regels vormen daarbij belangrijke handvatten. Uw kind staat er nooit alleen voor: de studie- en leerlingenbegeleider volgt de leerlingen en stuurt waar nodig bij.
Docenten
Voor de klas staan inhoudelijk sterke docenten met jarenlange ervaring. Op Dalsteyn geven we écht les. In de stilte-uren wordt huiswerk gemaakt. De docent gebruikt het volle lesuur om de leerlingen uitleg te geven en mee te nemen in het gedoceerde vak.
Boeken
We werken bewust met boeken. Daar waar bijvoorbeeld op een reguliere havo 7 boeken gelezen moeten worden voor Nederlands, worden op Dalsteyn 15 titels gelezen. Op het Dalsteyn vwo zelfs 25 titels.
Digitale middelen
Laptop of iPad is gereserveerd voor speciale uren. Hoofdzakelijk wordt zonder gewerkt omdat we focus belangrijk vinden. Devices met toegang tot social media leiden af. Niet voor niets sturen de Sillicon Valley goeroes hun kinderen naar computervrije scholen. Zo beschermen ze hun kinderen tegen social media verslaving en kunnen deze kinderen gefocust hun hersenen ontwikkelen.
Plezier en gezelligheid
Op Dalsteyn is het niet alleen hard leren, maar ook hard lol maken. Dat begint al tijdens de introductiedagen. Uw zoon of dochter leert medeleerlingen kennen tijdens een bootcamp, een spelletje paintball, karten, een nachtelijke dropping of een heerlijk viergangendiner.
Dalsteyn-evenementen
Gedurende het jaar zijn er verschillende momenten voor een gezamenlijke borrel: even stoom afblazen! De laatste tentamendag is zo’n moment. Leerlingen die meer willen en kunnen, krijgen de mogelijkheid om Dalsteyn-evenementen te organiseren. Zoals het jaarlijkse Gala, een buitenlandse cultuurreis binnen Europa, het Charity Diner of introductiedagen. Hieraan meewerken is leerzaam, maar vooral leuk.
Zomercursussen?
Ook bestaat in de zomer de mogelijkheid om een maand ‘on trail’ te gaan in onbewoonbare delen van bijvoorbeeld Noord-Zweden, Noorwegen of Chili. Je trekt dan met een groepje van circa 8 leeftijdgenoten dwars door de wildernis. Je leert samenwerken, leidinggeven, overleven en grenzen verleggen.
En voor degenen die in de zomer hun Engels willen verbeteren, bestaat de mogelijkheid om dat in onder andere Oxford of Cambridge te doen.
Meer weten?
Lees meer “Over Instituut Dalsteyn” en “Waarom wij anders opleiden”. Of neem contact met ons op voor vragen.