Over Dalsteyn

INSTITUUT DALSTEYN
  • Kleinschalig particulier onderwijs
  • Voor leerlingen met ambitie
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Gemotiveerde medescholieren
Aanmelden open dag

Voor leerlingen met ambitie!

Instituut Dalsteyn is een bijzondere particuliere middelbare school. Een school voor leerlingen met ambitie. Een school voor jongeren die zelfbewust en ondernemend willen worden.

Als drukke ouders gunt u uw kinderen natuurlijk de beste opleiding en een mooie toekomst. Toch knaagt er iets. U ziet dat één van uw kinderen meer uitdaging nodig heeft, meer inspiratie en vooral meer structuur. Presteren gaat beter als jongeren ambitie ontwikkelen en weten waarom ze naar school moeten.

Leren dromen en durven

Bij Instituut Dalsteyn leren we onze leerlingen verder te kijken dan de volgende toets. Wij leren ze dromen, durven. Zonder te vergeten dat kinderen verschillen. Daar houdt onze begeleiding rekening mee.

Wat maakt Dalsteyn anders?

In tegenstelling tot een gewone middelbare school werken we met kleine klassen (gemiddeld 16 leerlingen) en met ervaren, gedreven docenten, binnen een heldere structuur en een uitdagend programma.

Persoonlijke ontwikkeling

Een ander belangrijk verschil: wij begrijpen wel dat jongeren discipline en sturing nodig hebben om zich te ontwikkelen. Daarom zetten we stevig in op persoonlijke ontwikkeling. Onafhankelijk denken, ondernemende mindset, leiderschap, wilskracht, teamwork, omgangsvormen en algemene ontwikkeling vormen essentiële onderdelen binnen ons uitdagende curriculum.

Bouwstenen van succes

Stuk voor stuk kwaliteiten die uw kind niet alleen helpen bij het behalen van zijn of haar mavo-, havo- of vwo-diploma, maar ook doorslaggevend zijn bij het opbouwen van zelfvertrouwen en een succesvolle toekomst. Zo verwerft uw zoon of dochter een voorsprong en een goede startpositie voor een vervolgstudie.

Lange traditie

Het gedachtengoed van ons Instituut is geworteld in het rijke erfgoed van studie-internaat Dalstein (jaren ’60 vorige eeuw) en ‘best practices’ van EuroCollege Hogeschool (sinds 1949). Het initiatief is ontstaan na honderden gesprekken in de afgelopen jaren met jongeren en ouders over wat er anders kan en moet in het onderwijs in Nederland.

Meer weten?

In de brochure leest u meer over onze aanpak en ons bijzondere curriculum. Heeft u vragen? Neem dan contact op of plan een kennismakingsgesprek!

Instituut Dalsteyn, een kleinschalige kwaliteitsschool

Kleinschaligheid, focus, een uitdagend curriculum waarmee je als persoon groeit, duidelijke regels en enorme passie zijn volgens ons de voorwaarden voor kwaliteitsonderwijs. Goed onderwijs gaat verder dan examen doen in 6 of 7 vakken. Goed onderwijs gaat over groei en ontwikkeling van jongeren. Wij volgen de stappen die onze leerlingen zetten nauwgezet. Ook betrekken wij u als ouder intensief bij de reis die uw kind op Instituut Dalsteyn aflegt.

Persoonlijke ontwikkeling

Vmbo, Havo & VWO

Group 2

Voor leerlingen met ambitie

landelijk studeren

Particulier & kleinschalig onderwijs

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.