Visie op onderwijs

INSTITUUT DALSTEYN
  • Kleinschalig particulier onderwijs
  • Voor leerlingen met ambitie
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Gemotiveerde medescholieren
Aanmelden open dag

Onze visie

Wij vinden het belangrijk dat een school de leerling uitdaagt om te groeien. Lef leert tonen. Initiatief leert nemen. Bij Dalsteyn beschouwen wij dit als hét fundament voor een mooie toekomst en een goed leven.

Voor leerlingen met ambitie

Een leerling van Dalsteyn is enthousiast en gemotiveerd. Ambitie en innerlijke drive vinden we heel belangrijk en ú waarschijnlijk ook. Wat wij ook belangrijk vinden: heldere spelregels. Bij Dalsteyn hanteren we een aanpak die bij selectie-elftallen normaal is. Dat betekent: op tijd komen, aanwezig zijn, initiatief tonen, afspraken nakomen en jezelf fatsoenlijk kleden. Afspraken zijn heilig. Op donderdag verschijn je strak in je Dalsteyn-pak. Kinderen gaan ontdekken dat hard werken hand in hand gaat met plezier. Knokken en je doelen nastreven leiden tot succes. Dat geeft veel voldoening. En bovendien: het smaakt naar meer.

Uw zoon of dochter is niet iedereen

Het onderwijs in Nederland is niet altijd even uitdagend. De reguliere scholen hebben de opdracht om iedereen op te leiden, terwijl uw zoon of dochter niet iedereen is. Scholen lijken de laatste 30 jaar vooral bezig met de vraag: Wat is de gemakkelijkste weg naar een papiertje? Terwijl dé vraag zou moeten zijn: Hoe ontwikkel ik jonge mensen tot zelfbewuste individuen die klaar zijn voor de toekomst?

Waarom wij het anders doen

De gevolgen van dit beleid zien we terug in het uitkleden van de studielast. Een voorbeeld:
Nog niet zo lang geleden was je op de havo verplicht om in het examenjaar 25 boeken voor Nederlands te lezen. Voor het vwo stonden er zelfs 35 op de lijst. Deze zijn teruggebracht naar respectievelijk 6 en 12. Hetzelfde geldt voor Engels en andere talen. Dat heeft gevolgen voor de taal- en denkontwikkeling van leerlingen. Wat daarnaast opvalt, is dat steeds meer beknibbeld wordt op sport en algemene ontwikkeling. Zorgelijk, vinden wij, want jongeren lopen zo achterstanden op. Daarom pakken wij het anders aan.

Meer weten?

Hier leest u over de reden waarom Instituut Dalsteyn is opgericht. Meer over onze unieke onderwijsaanpak leest u hier.

Brochure

Ontdek het succes
van Dalsteyn

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de Dalsteyn brochure thuisgestuurd.

Brochure van Dalsteyn
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.