Steeds meer ouders in Nederland kiezen voor particulier onderwijs. Maar waarom eigenlijk? Soms komt een leerling niet goed mee in het regulier onderwijs of heeft een kind specifieke leerbehoeften. Ook kan een particuliere school uitkomst bieden wanneer een leerling speciale aandacht nodig heeft. De redenen van ouders zijn uiteenlopend. Op Dalsteyn geloven wij dat goed onderwijs gaat over ontwikkeling en groei, maar wat vinden de leerlingen van particuliere scholen er eigenlijk zelf van?

En hoe ervaren zij hun schoolcarrière momenteel? Wij vroegen een aantal van hen of zij hun verhaal met ons wilden delen. Dit keer is de beurt aan Angel Brewster.

Welkom Angel! Bedankt dat je even met ons komt zitten. Waarom hebben jij en je ouders gekozen voor een particuliere school?

Ik kwam eigenlijk zelf met het idee. Ik wilde graag naar een particuliere school omdat er meer persoonlijke begeleiding is en er meer ruimte is voor mij als persoon en wat ik nodig heb en wil.


Wat zijn volgens jou de voordelen van een particuliere school?

Ik denk dat het grootste voordeel de persoonlijke begeleiding en de kleinschaligheid van de school is. Je kunt meer jezelf zijn in plaats van dat je wordt gezien als “nummer”.

Dat is inderdaad zeer belangrijk. Hoe ziet de begeleiding vanuit jouw school eruit?

Heel persoonlijk. Wekelijks hebben we een afspraak met een begeleider waarin we samen kijken en bespreken wat er goed gaat en waar je eventueel hulp bij nodig hebt.

Dat is goed om te horen! Hoe is de sfeer op school?

Gezellig! Iedereen is heel open en kent elkaar ook. Het is niet zo dat de leerlingen uit een bepaalde klas of niveau alleen met elkaar om gaan.

Dat lijkt ons heel prettig. Wat heb jij geleerd op je particuliere school wat je op een reguliere school niet had geleerd denk je?

Ik ben als persoon erg gegroeid. Ik durf veel meer te zeggen en te vragen in de klas. Vroeger was ik veel stiller en deed ik dat liever niet.

Wat fijn. Ten slotte, wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

Ik zou graag een evenementenopleiding willen afronden en daarna een eigen bedrijf willen starten in deze branche. Mijn doel is dan ook om een grootschalig festival te mogen organiseren.

Dat is een prachtig doel! Wij wensen je veel succes op school en nogmaals bedankt voor je tijd.

Bent u benieuwd of uw kind bij Dalsteyn past? En wilt u uw kind meer bieden dan het huidige aanbod in Nederland? Bekijk dan onze brochure voor meer informatie en neem contact met ons op om meer te weten over het aanmeldingsproces en de toelatingseisen.