Steeds meer ouders in Nederland kiezen voor particulier onderwijs. Maar waarom kiezen voor Dalsteyn. Op Dalsteyn geloven wij dat goed onderwijs gaat over ontwikkeling en groei. Wij vinden het belangrijk dat een school je uitdaagt om te groeien. Toon lef. Neem het initiatief. Maar wat vinden de leerlingen van particuliere scholen er eigenlijk zelf van?

En hoe ervaren zij hun schoolcarrière momenteel? Wij vroegen een aantal van hen of zij hun verhaal met ons wilden delen. Dit keer is de beurt aan Eddie Hazendonk.

Welkom Eddie! Bedankt dat je tijd voor ons hebt gemaakt. Waarom hebben jij en je ouders gekozen voor een particuliere school?


De grootste reden voor mij en mijn ouders was toch wel de persoonlijke begeleiding. Door de kleine klassen is er veel contact met de leraren waardoor je tijdens de lessen veel meer kan vragen dan op een gewone school.

Wat zijn volgens jou de voordelen van een particuliere school?


Ik heb het idee dat iedereen even gemotiveerd is. Zoals ik eerder aangaf zijn de klassen klein waardoor er meer aandacht besteed wordt aan het echte leren in plaats van de klas in bedwang houden en zorgen dat iedereen wel oplet.

Dat is goed om te horen! Hoe ziet de begeleiding eruit vanuit de school en leraren?


Alles is heel persoonlijk en direct. De leraren kennen je goed en weten daarom precies wat je nodig hebt. Als ik een vraag heb of graag extra uitleg wil dan is dat zo geregeld in plaats van dat ik eerst nog langs allemaal deuren moet om het voor elkaar te krijgen.


Hoe is de sfeer op een particuliere school?

Open en laagdrempelig. Dit komt wederom doordat er veel minder leerlingen op school zitten dan op een gewone school. Iedereen kent elkaar, ook uit andere klassen. Dit geldt ook voor de rectoren en leraren.

Dat lijkt ons heel prettig. Wat heb jij geleerd op je particuliere school wat je op een reguliere school niet had geleerd denk je?

Omgaan met stress en deadlines. Vanaf het eerste moment wordt ons duidelijk gemaakt dat de werkdruk op school hoger is dan op andere scholen. We krijgen veel begeleiding en leren zelf te plannen om zo goed mogelijk en op tijd ons werk af te hebben. Ik denk dat ik stukken zelfstandiger ben geworden hierdoor.

Wat goed! Als laatste vraag: Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Ik wil graag naar het hbo en daarna mijn eigen bedrijf starten. Ik weet nog niet precies wat voor bedrijf dit zal zijn maar ik weet zeker dat het mij gaat lukken.

Nogmaals bedankt voor je tijd Eddie. Wij wensen je veel succes bij het behalen van je doelen!

Bent u benieuwd of uw kind bij Dalsteyn past? En wilt u uw kind meer bieden dan het huidige onderwijs aanbod in Nederland? Bekijk dan onze brochure voor meer informatie en neem contact met ons op om meer te weten over het aanmeldingsproces en de toelatingseisen.